Görsel Pencere
Sonsuz Bilgi Kaynağı

Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 10 Hacker

“Hacker” kelimesini 1990’lı yıllardan bu yana sıklıkla duyuyoruz. Hacker denince; banka bilgilerini çalan, bilgisayara girerek belgeleri şifreleyen, özel resim ve fotoğrafları çalarak şantaj yapan veya sosyal medya hesaplarını ele geçiren kişiler aklınıza gelebilir.

Listemizde şimdiye kadar Dünya genelinde ses getirici eylemlere imza atan, alanlarında en başarılı olmuş, hatta kitlesel eylemler için toplumların dikkatini tetiklemeyi başarabilmiş, gelmiş geçmiş en bilinen ve tehlikeli Hackerlerı listeleyeceğiz.

Bazılarının neler yaptıklarını okuyunca çok şaşıracaksınız.

 

1. Gary McKinnon | Solo

Gary McKinnon Solo

Gary McKinnon İskoç asıllı bir İngilizce vatandaşı. O’nu gelmiş geçmiş en büyük bilgisayar korsanı yapan hikaye ise oldukça ilginç.

2001 yılında ABD hükumetinin uzaylıların varlığını gizlediğini düşüp, FBI, NASA ve Pentagon’a ait 97 bilgisayara sızıp 1 yıl boyunca araştırmalarda bulunmuş. İşi bitince de sızdığı bilgisayarlara “Güvenliğiniz berbat” mesajını yazmış. 2002 yılında tutuklanan Gary McKinnon halen hükümlü.

Uzaylılar hakkında bir çok gizli belgeye ulaştığına inanılıyor.

 

2. Kevin Mitnick | The Condor

Kevin Mitnick The Condor

Hapisten şartlı salıverildikten sonra; hesap makinesi dahil elektronik hiçbir alete dokunmasına izin verilmeyen, İnternet’e girişi yasaklanan bir bilgisayar korsanı düşünün. Hayatını anlatan bir filmin çekildiği, kendisini mahkum edenlerin hayatını karartmaya yemin eden bir adam.

1990’lı yılların en etkili bilgisayar korsanı olan olan Mitnick, Adalet Bakanlığının ve Telefon Şirketlerinin bilgisayarlarına çok kolay bir biçimde sızma başarısı gösterebilmişti.

Hayatını ve bilgisayar korsanlığını anlatan 3 kitabında yazarı olan Kevin Mitnick, şu sıralar bazı şirketler için sistem güvenliği konusunda danışmanlık hizmeti veriyor.

 

3. Michael Calce | Mafiaboy

Michael Calce Mafiaboy

Amazon, CNN, eBay, Yahoo! ve Dell’ni sistemlerine sızma başarısı gösteren Calce, bir üst seviyeye geçmek isteyip ABD hükumetinin bilgisayarlarına sızdı. Olaylar o kadar çığırından çıktı ki, zamanın ABD Başkanı Bill Clinton acil olarak güvenlik toplantısı yapmak zorunda kaldı.

2001 yılına kadar kaçmayı başaran Michael Calce, sohbet servislerinin birinde geçmişte yaptığı saldırıları anlatınca tutuklanarak 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

4. Albert Gonzalez | CumbaJohnny

Albert Gonzalez CumbaJohnny

Bilgisayar dünyasının en büyük dolandırıcısı Albert Gonzalez Küba doğumlu. Gonzalez Shadowcrew.com adlı bir İnternet sitesi kurar. Kurduğu sitede üyelerin; Kredi kartı, banka hesap bilgisi, sahte kimlik, pasaport ve ehliyet bilgilerini satabilmelerini yada satın alabilmelerini sağlar.

Kurduğu sitede 2005 ile 2007 yılları arasında 140 Milyon kadar kredi kartı bilgisi satıldığı biliniyor. Lükse ve gösterişe düşkün bir hayat süren Gonzalez 2008 yılında yakalanarak 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

5. Jonathan James | c0mrade

Jonathan James c0mrade

Henüz 15 yaşında NASA ve Pentagon bilgisayarlarına sızma başarısı gösteren James, NASA’nın bilgisayarlarının 3 hafta boyunca kapanmasına neden olacak büyüklükte bir saldırı gerçekleştirdi. Yakalandığı zaman savunmasında “Sadece neler yapabileceğimi görmek istemiştim” dedi.

2008 yılına kadar ABD hükumet bilgisayarlarına yapılan hemen hemen tüm saldırılarda ilk göz altına alınan kişi oldu. 2008 yılındaki bir dolandırıcılık saldırısında da göz altına alınınca artık daha fazla dayanamayıp intihar etti.

 

6. Adrian Lamo | The Homeless Hacker

Adrian Lamo The Homeless Hacker

The New York Times, Google, Yahoo ve Microsoft’un bilgisayar ağlarına kolayca girmesi ile ünlenen “Evsiz Hacker”a lakabını kazandıran ise, saldırıları gerçekleştirmek için kahve dükkanlarının ve kütüphanelerin İnternet bağlantısını kullanması oldu.

Asperger sendromu ile de mücadele eden Lamo, 15 ay süren takibin ardından yakalanarak ev hapsine mahkum edildi. O’nun cezaevine gönderilmeme nedeni ise, Chelsea Manning’i ihbar etmesiydi. Lamo 2018 yılında 37 yaşındayken evinde ölü olarak bulundu.

 

7. Kevin Poulsen | Dark Dante

Kevin Poulsen Dark Dante

Porsche’li hacker olarak bilnen Poulsen, 1994 yılında bir radyou istasyonun telefonları kilitleyerek Porsche kazanması ile ünlendi. İnternet’in atası olarak da bilinen Arpanet sistemini hackleme başarısı da gösteren Poulsen, Pentagon da siber güvenlik biriminde çalışmaya başlar.

Ancak işi O’nu tatmin etmek. Gündüzleri Pentagon’da çalışır, geceleri de en güçlü olarak adlandırılan sistemlere sızmaya çalışır. ABD hükumetine ait çok sayıda gizli belgeye ulaşan Poulsen, 17 ay ev hapsine mahkum edildi.

Şu sıralar Wired dergisinde editörlük yapıyor.

 

8. Robert Tappan Morris | Morris Worm

Robert Tappan Morris Morris Worm

1988 yılında soyadı ile bilinen ilk solucan yazılımını yaratan kişidir. Yazdığı yazılım Dünya genelinde İnternet’e bağlanan her 10 bilgisayardan birine bulaşarak inanılmaz bir etki yaratmıştı. Sonrasında tutuklanan Morris, ufak miktarda bir para cezasına ve zorunlu sosyal hizmete mahkum edildi.

Dünya’nın en önemli üniversitelerinden olan M.I.T.’de doktorada yapan Morris, şu sıralar bağımsız olarak yazılım geliştirmeyle uğraşıyor.

 

9. Jeremy Hammond

Jeremy Hammond

Modern zamanların Robin Hood’u olarak anılan bilgisayar korsanı, 60 binden fazla kredi kartı bilgisini çalarak yardım kuruluşlarını bağış yapan ilginç bir isim. WikiLeaks’ın belgelerinden çoğunu da sağlayan Hammond, bir çok toplumu İnternet üzerinden örgütlemeye çalışmış bir isim. O’nun halen hükümlü olmasını sağlayan suç ise, çaldığı kredi kartları.

 

10. Cody Kretsinger | Recursion

Cody Kretsinger recursion

Hacker grubu LulzSec’e bağlı olan Cody Kretsinger, 2013 yılında Sony Playstation’ın ağına sızarak 77 Milyonu aşkın kişinin bilgisine erişti. Gerçekleştirdiği saldırılar nedeni ile Playstation ağı neredeyse 1 ay sekteye uğradı. Gerçekleştirdiği saldırı ile şirketi zarara uğrattığı nedeni ile 1 yıl hapis cezasına çarptırılan Kretsinger, bazı şirketlerin sistemlerine sızarak güvenlik açıklarını bulmaya çalışıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İnanılmaz Gibi Görünen Fiziksel Olarak Eşsiz İnsanlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.