Sinema, Listeler, Kültür, Tarih ve Fazlası
En Çok Kullanılan Sosyal Medya Platformları
İster sosyal medya üzerinden ürünlerini pazarlamak isteyen bir girişimci olun ister bir reklam veren, hangi sosyal medya ağının ne kadar kullanıcıya sahip olduğunu bilmeniz yararlı olacaktır. Markanızın sosyal medyada itibarını üst düzeye çıkarmanıza ve daha çok potansiyel müşteriye ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
Dünya genelinde, farklı kullanım alışkanlıklarına ve üye profillerine sahip yüzlerce sosyal medya ağı var. İşletme sahibi yada pazarlama sorumlusu olmasanız bile hangi sosyal medya ağının ne kadar üyeye sahip olduğunu bilmenizin zararı olmaz.
Listemizi oluştururken 2019 yılının en güncel verilerine göz gezdirdik. Tek bir siteden değil bir kaç farklı kaynaktan ortalama rakamlar aldığımızı da belirtelim.
Sözü daha da fazla uzatıp sizi sıkmadan listemize geçelim.
20. Skype | 303 Milyon
Microsoft tarafından satın alındıktan sonra atılıma geçen Skype, hesabı bulunan kullanıcıların birbirleri ile mesaj, ses ve video ile haberleşmelerine olanak tanımakta. ABD’de oldukça yayın olarak kullanılıyor.
19. Quora | 305 Milyon
Quora, basitçe açıklamak gerekirse; bir soru cevap sitesi. Amerikan sosyal medya uygulaması Quora’da aklınıza gelebilecek her türlü konu hakkında soru sorabilir ve hevesli kullanıcılardan sorunuza ayrıntılı cevapları alabilirsiniz. Sitede sorulan sorulara, kullanıcıların verdiği cevaplar diğer kullanıcılar tarafından oylanabiliyor. Böylelikle aynı sorunun cevabını merak eden kullanıcılar, hangi cevabın daha işlevsel olduğunu anlayabiliyorlar.
18. LinkedIn | 312 Milyon
İş uzmanları tarafından yoğun bir şekilde kullanılan bir sosyal ağ uygulaması olan Linkedin, kullanıcılarının Facebook benzeri bir arayüz üzerinden birbirleri ile haberleşmesini sağlar. İş arama, profesyonel deneyim paylaşma gibi kendine has güncellemeler paylaşılabilir.
17. Twitter | 398 Milyon
Gerçek zamanlı bilgiye en hızlı erişim imkanı veren mikro blog tarzı sosyal ağ uygulaması, ülkemizde de en çok kullanılan sosyal ağ uygulamalarının başında yer alıyor.
16. Reddit | 432 Milyon
Kendine has kullanım özelliklerine sahip Reddit, Avrupa ve Amerika kıtasında yoğunlukla kullanılan bir sosyal medya uygulaması.
15. Pinterest | 461 Milyon
İlgi alanınıza göre yeni şeyler keşfetmenize olanak sağlayan, son derece modern ve özgün bir tasarıma sahip bir sosyal ağ. Ülkemizde de son bir kaç yıldır özellikle kadınlar ilgiyle kullanmakta.
14. Kuaishou | 485 Milyon
Çinli sosyal medya uygulaması Kuaishou; kullanım açısından TikTok ve Snapchat ile benzer özellikler gösteriyor. Kuaishou özellikle 30 yaş üstü yetişkin Çinliler arasında oldukça popüler bir uygulama.
13. Qzone | 519 Milyon
Üyelerinin resim ve video yükleyebilmesine imkan veren, kendi sosyal alanlarını oluşturarak diğer kullanıcılar ile etkileşim kurabilmelerini sağlayan Çin merkezli bir sosyal ağ uygulaması.
12. Sina Weibo | 524 Milyon
Twitter Çin’in yasaklı siteleri arasında olduğu için yoğun olarak şekilde kullanılan, üyelerinin 140 karakterlik mikro bloglar oluşturmasına izin veren bir sosyal ağ sitesidir.
11. Snapchat | 546 Milyon
Kullanıcılarının birbirlerine resim ve video (snaps) göndermelerine imkan veren, Storie kavramının mucidi bir sosyal ağ uygulaması.
10. QQ | 602 Milyon
QQ Çin’in en büyük üçüncü sosyal medya uygulaması konumunda. Sohbet özelliklerinin yanında QQ kullanıcıları uygulamayı kullanarak; oyun oynayabilir, müzik dinleyebilir, alış veriş yapabilir ve kendi bloglarını oluşturabilirler.
9. Douyin | 605 Milyon
Sanırım Douyin’i en iyi anlatan tanım; Çin’in TikTok’u olabilir. Özellikle canlı yayınlarda sorunsuz akış sunması, uygulama içi kolay alışveriş yapılabilmesi, yaş sınırının katı kurallarla uygulanması gibi Douyin rakiplerinden belirgin bir şekilde ayrılıyor.
8. Telegram | 713 Milyon
Uçtan uça (P2P) mesajlaşma programı Telegram, özellikle WhatsApp’ın dayattığı kullanıcı sözleşmesinden çekinen milyonlarca kullanıcının tercihi oldu. 2011 yılında çevrimiçi moda geçen Telegram; sınırsız API ve bot desteği, özgür kullanım sunması ile rakiplerinden ayrılıyor.
7. Tik Tok | 1 Milyar 15 Milyon
Kullanıcıların 60 saniyeye kadar müzik klipleri oluşturmasını sağlayan, son yıllarda oldukça popüler hale gelmiş bir sosyal ağ uygulamasıdır.
6. WeChat | 1 Milyar 230 Milyon
Çin’de 2011 yılında kullanıma sunulan mobil haberleşme uygulaması WeChat, Asya ülkelerinde oldukça yaygın kullanılmakta.
5. Messenger | 1 Milyar 310 Milyon
Facebook tarafından geliştirilen uygulama, sanıldığının aksine Facebook’tan bağımsız olarak da çalışabilmektedir. Yani Messenger kullanmak için Facebook üyeliğinizin olması şart değil. Messenger üzerinden kişiler ile metin yoluyla veya sesli ve görüntülü olarak iletişim kurabilirsiniz.
4. Instagram | 1 Milyar 480 Milyon
Üyelerinin video, resim yüklemelerine ve canlı yayın yapmalarına olanak sağlayan, alanında en çok kullanılan sosyal medya uygulaması. Instagram’a daha uzun video yüklemek isteyen kullanıcılar IGTV özelliğinden yararlanabiliyor. 500 Milyon kişi ise, günde en az bir hikaye (story) paylaşımı yapıyor.
3. WhatsApp | 2 Milyar
180’den fazla ülke ile Dünya üzerinde en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, üyelerinin ücretsiz olarak birbirleri ile yazı, ses ve görüntü yoluyla iletişim kurabilmelerini sağlıyor.
2. Youtube | 2 Milyar 295 Milyon
Teknoloji devi Google‘ın sahibi olduğu Youtube, aynı zamanda Dünya’nın en büyük çevrim içi video izleme platformu konumunda.
1. Facebook | 2 Milyar 965 Milyon
Geldik Dünya’nın en çok üyesine sahip sosyal medya ağına. Facebook Dünya genelinde aktif 3 Milyara yakın kullanıcı sayısı ile Dünya’nın açık ara en çok kullanılan sosyal medya ağı. Günde 1 Milyar 930 Milyon kişi, Facebook üyeliklerine en az bir defa giriş yapıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: En Çok Abonesi Olan Türk Youtube Kanalları
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Facebook | Instagram | YouTube